Naam organisatie:
Adres:
Postcode en plaats:
Telefoon:
E-mail:
Website:

Wooninitiatief ‘Ieders Plekske’
Smitseind 39
5525 AN Duizel
0497-517059 / 0643956918
info@iedersplekske.nl
www.iedersplekske.nl

Omschrijving van de organisatie

Het complex biedt enerzijds een gezinssituatie waarin maximaal 7 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar worden begeleid, en anderzijds een wooninitiatief voor maximaal 5 jong volwassenen in de leeftijd 18 tot en met 23 jaar welke voldoet aan de eisen die de Regeling subsidies AWBZ stelt.

“Ieders Plekske” biedt een groeimodel waarbij we de zorg kunnen afstemmen van de allerkleinsten tot de jong volwassenen. “Ieders Plekske” garandeert een stabiele en beschermde omgeving, waar de kinderen voor langere tijd welkom zijn.

Doelgroep

Het wooninitiatief is bedoeld voor jong volwassenen die een PGB (Persoonsgebonden Budget) ontvangen voor de functies persoonlijke verzorging (PV) en Begeleiding Individueel (BG IND).Daarmee biedt Ieders Plekske voor elke leeftijdsgroep een aansprekend concept en kan ieder kind binnen een veilige, beschermde en vertrouwde omgeving doorgroeien naar een zelfstandig bestaan.

Activiteit (en)

Begeleiding:
Ontwikkeling: Zoeken naar de mogelijkheden maar ook onmogelijkheden in het kind. Ondanks de moeilijke start die veel van deze kinderen hebben meegemaakt, het beste uit ze naar boven halen door middel van vertrouwen en stabiliteit.

Structuur: De onzekerheid en wisselvalligheid uit het leven halen van het kind en dit vervangen door een voorspelbare stabiele omgeving waar de kinderen zich thuis en op hun gemak voelen.

Individuele begeleiding: Een persoonlijke op het individu toegespitste aanpak waarbij de accenten worden gelegd op de mogelijkheden van het kind.

Wooninitiatief zelfstandig wonen: Ieders Plekske heeft voor het individueel begeleiden van jong volwassenen de beschikking over 5 studio’s en een gemeenschappelijke ruimte voor de gezamenlijke huishouding (volledig uitgeruste keuken, wasmachine, diepvries, oven etc.). Vanuit deze veilige en rustige woonplek wordt volgens een bepaalde structuur een gezamenlijk pad uitgestippeld om de zelfstandigheid te vergroten.

Locatie(s) van de activiteiten

Midden tussen de mensen in het centrum van Duizel in Brabant staat ons hypermoderne en tegelijkertijd huiselijke onderkomen. Een modern recent uitgebouwd wooncomplex, van alle gemakken voorzien om zowel de allerkleinste een “plekske” te geven maar waar ook de iets oudere jeugd ondergebracht kan worden in hun eigen privé studio.

Naast de uiteraard broodnodige woonruimte en woongemak kan je bij “Ieders Plekske” ook voetballen of turnen op een eigen grasveld van 400 m2. Er is een zwembad naast het grasveld en natuurlijk zijn er trampolines. Een grote speelkamer met spelletjes, een X-box en computers maken het af, zo is er altijd wat te doen voor iedereen.

Kortom; een thuis voor ieder kind en voor ieder een “plekske”.

Voor de dorpen

Eigen (financiële) bijdrage

PGB.

Aanmelden bij:
Adres:
Postcode en plaats:
Telefoon:
E-mail:
Website:

Wooninitiatief ‘Ieders Plekske’
Smitseind 39
5525 AN Duizel
0497-517059 / 0643956918
info@iedersplekske.nl
www.iedersplekske.nl

Opmerkingen